יום שבת, 7 ביולי 2012

מורה בעידן הטכנולוגי- מיהו?



אני מורה כבר 19 שנים. במהלך חיי לימדתי מבוגרים, נערים, ילדי גן, ילדיי הפרטיים וחמש שנים אחרונות מורה ביסודי. ביחס לחיי האדם 19 שנים- תקופה ארוכה אך לא ביחס לעידן הטכנולוגי. כל שנה, כל שבוע ואפילו כל יום אנו עדים בפיתוחים חדשים שחודרים במהירות רבה לבית הספר ומחייבים אותנו להיות בקצב ולדבר עם תלמידינו וילדינו בשפה אחידה. אין ספק שאורח חיים של המורה השתנה ואין דרך חזרה- רק קדימה! אני אחת מתוך מיליונים, כמו גרגיר שבחוף הים, כמו חלק זעיר מתוך מכונה ענקית שעובדת ומשתכללת כל הזמן. הפכתי להיות מורה מתוקשבת .
טכנולוגיית התקשוב מאפשרת למורה לעצב פעילויות התומכות בלמידה עצמאית ולתלמיד להתנסות בבניית תוצרים עשירים, ולרכוש מיומנויות חשיבה מסדר גבוה.  כדי שמורים יפיקו תועלת משילוב תקשוב בהוראתם, עליהם לשלב את הטכנולוגיה בסדר היום הכיתתי והבית-ספרי,  בהקשר לתוכנית הלימודים ובהתאם למדיניות בית-הספר. אחוז גבוה מהמורים פיתחו פעילויות בעלות ערך פדגוגי, ומקפידים  לעדכן באופן שוטף את אתריהם. בבית הספר שאני מלמדת בו התהליך עודד מורים לעבוד בצוות מתוך עזרה הדדית . הרוח השיתופית שהתפתחה עודדה מורים נוספים, גם כאלה שהביעו התנגדות בתחילת הדרך, להצטרף לעשייה המתוקשבת הכללית.  
 אני מזמינה אתכם להכיר מחקר מעניין בנושא "הטמעת תרבות תקשוב בבית הספר" שמציג מודל התערבות להכשרת מורים. מטרת ההתערבות הייתה להביא לידי הטמעת תרבות תקשוב בעשייה הבית ספרית ולאפשר למורים להתפתח מקצועית ולרכוש ידע טכנולוגי- פדגוגי. הופתעתי לדעת שלמרות תחלופת המורים הגבוהה העשייה המתוקשבת שהוטמעה בבתי-הספר לא נפגעה,  אלא התחזקה!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה